Amia Akatemia koulutus ja kehittäminen

Verkkokurssit

Verkkokurssiemme avulla kasvatat ja syvennät tietoasi merkittävistä muistisairauksiin liittyvistä aiheista. Saat opiskella omaan tahtiin oivalluttavalla ja vuorovaikutteisella oppimisalustalla.

Syventävää tietoa muistisairauksista itsenäisesti opiskellen

Haluatko lisätä tietoasi muistisairauksista ja taitoasi toimia muistisairaan ihmisen parhaaksi? Olemme rakentaneet merkittävistä ja puhuttavista aiheista verkkokursseja, jotta muistisairauksien erikoisosaamisen syventäminen olisi mahdollisimman joustavaa.

Kurssimme on suunnattu erityisesti ikäihmisten parissa työskenteleville sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille, jotka työssään kohtaavat muistisairaita ihmisiä.

Kurssilla seuraat teemoitettua oppimispolkua, joka monimuotoisen aineiston ja tehtävien kautta johdattaa sinut syvemmälle aihemaailmaan. Rauhassa yhtäjaksoisesti edeten kokonaisuuden sisäistäminen vie muutaman viikon, mutta voit myös jaksottaa suorituksesi itsellesi sopivalla tavalla.

Suosittelemme syventyvää opiskeluotetta parhaiden oivallusten tavoittamiseksi. Kurssin suorittamisesta ohjeiden mukaisella tavalla myönnämme vapaamuotoisen todistuksen.


” Olen ammentanut tästä koulutuksesta paljon oppia, olen myös käytännössä huomannut suhtautumiseni muistisairauteen muuttuneen opitun myötä, pärjään paremmin haastavakin hoidettavan kanssa. Kiitos.”

Muistisairaan ihmisen muuttunut käyttäytyminen


Saatavilla olevat verkkokurssit

Muuttunut käyttäytyminen

IHMISKESKEISIÄ RATKAISUJA

Kurssi avaa muistisairaan ihmisen maailmaa ja kokonaistilannetta, jossa hän elää. Opit tulkitsemaan, mitä muistisairas ihminen käyttäytymisellään saattaa viestiä. Tunnistat tarpeita, joista muuttunut käyttäytyminen kertoo. Tarpeisiin vastaamalla voit ennakoida ja ennalta ehkäistä muuttuneen käyttäytymisen hankalaa ilmenemistä.

Toimijuudesta hyvinvointia

TULOSSA PIAN!

Elämänlaatuun tähtäävä monialainen kokonaishoito tukee muistisairaan ihmisen identiteettiä, toimintakykyä ja itsenäisyyttä. Millaisilla psykososiaalisilla tekijöillä ja fyysisen kuntoutumisen keinoilla voimme vahvistaa turvallista toimijuuden kokemusta muistisairaudessa?


Palautteita verkkokursseista

”Sain laajemman ymmäryksen siitä, mitä tapahtuu, kun ihminen sairastuu, ja miten muistisairaus etenee. Työssä joskus jään miettimään, miten voisin auttaa myös muistisairaan ihmisen omaisia, jotta hekin ymmärtäisivät prosessia enemmän.”

Muistisairaan ihmisen muuttunut käyttäytyminen

Arvioni verkkokoulutuksesta kokonaisuutena
4,4

Ymmärrän muistisairaan ihmisen näkökulmaa aiempaa paremmin
4,5

Sain työvalineita, joita voin soveltaa käytäntöön
4,4

(1-5 asteikolla, 5 = toteutui erinomaisesti)

”Kaikki teemat on tarkoin mietitty ja ovat tärkeitä osa-alueita muistisairaan ihmisen hyvinvoinnin edistämisessä. Antoisa ja mielenkiintoinen kurssi. Ihanaa, että tätä tärkeää aihetta halutaan jakaa myös muille ja antaa avaimia käytäntöön niille, jotka työskentelevät muistisairaiden ihmisten kanssa.”

Muistisairaan ihmisen muuttunut käyttäytyminen

”Kurssi auttoi selkeyttämään omia kokemuksia ja ajatuksia sekä antoi paljon vinkkejä ja ohjeita, miten kokonaisvaltainen yhteistyö ja hyvä elämänlaatu on saavutettavissa muistisairaan ihmisen kohdalla. Sain käytännön työhön runsaasti neuvoja, joita tulen varmasti käyttämään ja tarvittaessa soveltamaan. Paljon tuli uutta asiaa ja entuudestaan tututkin asiat vahvistivat omaa oppimistani.”

Muistisairaan ihmisen muuttunut käyttäytyminen

“Olen ammentanut tästä koulutuksesta paljon oppia, olen myös käytännössä huomannut suhtautumiseni muistisairauteen muuttuneen opitun myötä, pärjään paremmin haastavakin hoidettavan kanssa. Kiitos.”

Muistisairaan ihmisen muuttunut käyttäytyminen

“Tämä opintokokonaisuus tuli itselleni kuin taivaanlahjana. Kuuntelin videot moneen kertaan ja sain uskonvahvistusta omaan työhöni. Asioita pitää osata ratkoa hoitotyön keinoin. Erityisesti mietin kohtaamisen merkitystä, tunnelmaa noissa tilanteissa ja tarpeiden huomioimista. Sekä ihmiskeskeisyyttä kokonaisvaltaisena lähestymiskeinona. Ajattelen, että jokaisen asiakkaan kohdalla pitää pysähtyä miettimään hänen yksilöllistä elämäänsä. Miten me hoitajat sitä kunnioitamme. Puhumalla tilanteista ja ihmisistä, joita hoidamme, tavoitteena arvokas, heidän näköisensä elämä.”

Muistisairaan ihmisen muuttunut käyttäytyminen


Tutustu koulutustarjontaan

Tietopankki
(tulossa pian)


Haluatko tietää enemmän?

Jos etsit työyhteisöllesi soveltuvaa koulutusta tai haluat vaihtaa ajatuksia, keskustelemme mielellämme kanssasi. Jos ammattilaisena etsit itsellesi oikeaa koulutuspolkua, meiltä löydät oivalluttavia vaihtoehtoja. Lisätietoa antaa Ulla Eloniemi-Sulkava, ulla.eloniemi-sulkava@amia.fi ja p. 050 518 0907. Voit myös ottaa meihin yhteyttä alla olevasta linkistä.